KEŞİDE EDEN : ………. Apartmanı Yönetim Kurulu Başkanlığı (VKN: ……………….)
Adres : ………………………………….
VEKİLİ : Av.Banu Kök Duman (…………….. Barosu / Sicil No: ……………..)
Adres : ……………………………………………
MUHATAP : ………………………… (T.C.Nu.: ……………………)
Adres : ………………………………………………………..
KONU : Apartman Duvarının Eski Hale Getirilmesine İlişkin İhtarlarımızdır.
İHTARLARIMIZ
Muhatap ……………….., …………… Apartmanı’nın zemin katında bulunan …………….. isimli dükkanı işletmektedir. Muhatap tarafından apartman yönetiminin kararı olmaksızın, dükkana ek olarak çıkış kapısı açılmıştır.
Kat Mülkiyeti Kanunu md.4: ‘’Ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebilir. Aşağıda yazılı yerler ve şeyler bu Kanun gereğince her halde ortak yer sayılır. a) Temeller ve ana duvarlar, taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş, kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar, bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar…’’
Muhatap tarafından, dükkana ek olarak açılan çıkış kapısı, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ortak alan olarak kabul edilmektedir. KMK md.19 gereğince ortak yerlerin izin alınmaksızın veya gerekli oy çoğunluğu sağlanmaksızın kullanılması veya değişiklik yapılması halinde, bu durum ortak alana müdahale olarak değerlendirilir.
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun alıntı yapılan maddeleri gereğince, apartman yönetim kurulundan izin ve karar alınmaksızın yapılan işbu değişikliğin, ihtarnamenin tebliğ tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde muhatap tarafından eski hale getirilmesi ihtar olunur.
Aksi halde, yargılama giderleri, harç ve vekâlet ücretinin muhataba yükletilmesi suretiyle gerekli tüm yasal yollara başvurulacağı müvekkil adına vekâleten ihtar ederiz. (…/…/2024)
Sayın Noter ;
Üç suretten ibaret olan işbu ihtarnamenin bir suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin muhataba memur vasıtasıyla tebliğini ve muhataba tebliğ şerhini havi bir suretinin de tarafıma verilmesini saygı ile ihtar eden olarak talep ederiz.
Keşideci
………………………………..
Vekili
Av.Banu Kök Duman